Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Schalotten
- 100 g Weißwein
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Portion Safran (0,1 g)
- 2 EL Crème fraîche
- 100 g Butter, kalt, in kleinen Stückchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 994 kJ / 237 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Sauce Béarnaise
40 min
Bouillabaisse
1 Std.
Perlhuhn Quatre-Épices
50 min
Rotbarben-Mousseline mit Mittelmeersauce
1 Std. 35 Min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35 min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1 Std.
Lammkotelettes mit Blutorangensauce
1h 10 min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30min
Beurre blanc - helle Buttersauce
20 min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 min
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35 min