Urządzenia i Akcesoria
Garnelencocktail
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
Sauce
-
Koriander grob zerkleinert15 Stängel
-
Mayonnaise100 g
-
Ketchup60 g
-
Naturjoghurt75 g
-
Weinbrand3 EL
-
Worcester-Sauce und etwas mehr zum Abschmecken3 - 4 Spritzer
-
Limettensaft3 TL
-
Salz¾ TL
Fertigstellung
-
Wasser500 g
-
Garnelen, roh, geschält400 g
-
Salz und etwas mehr zum Abschmecken½ TL
-
Chiliflocken½ - 1 TL
-
Öl2 EL
-
Zuckerschoten schräg halbiert150 g
-
Orangen2
-
Koriander abgezupft10 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
1199 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Forellenmousse
5 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Krabbencocktail
30 min
Salsa Verde
10 min
Vitello Tonnato
48 godz.
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 godz. 15 min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9 godz.
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 min
Lachs-Tatar
5 min