Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de cerneaux de noix
- 20 g de beurre
- 500 g de champignons de Paris frais, coupés en deux ou en quatre
- 550 g d'eau
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de pâtes sèches, type farfalle
- 120 g de fromage bleu des Causses, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2108.5 kJ / 504.8 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 168.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle aux olives et à la mozzarella
30min
Linguine aux champignons et crème à la noisette
40min
Gnocchi au brocoli et bleu
40min
Pâtes aux poireaux et champignons
35min
One pot pasta brocolis-amandes
50min
Capellini aux merguez et tomates séchées
30min
Penne aux champignons et fromage à tartiner
30min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 min
One pot pasta aux tomates cerise et pesto
30min
Pâtes au gorgonzola
40min
Risotto crémeux au camembert
35min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min