Pâtes à la tomate et aux calamars

Pâtes à la tomate et aux calamars

4.0 193 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive et 1 filet pour la finition
  • 70 g de vin blanc
  • 400 g de calamars en anneaux
  • 1 feuille de laurier frais
  • 3 branches de thym frais effeuillées
  • 400 g de pulpe de tomate
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 400 g de pâtes fraîches aux œufs, type fettucine
  • eau salée, pour la cuisson des pâtes
  • 12 tomates cerise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 33 g
Kalorie 2280 kJ / 545 kcal
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...