Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chou romanesco frais ou surgelé, en fleurettes
- 100 g de lardons fumés
- 1 c. à soupe d'huile de tournesol
- 200 g de pâtes sèches, type mafaldes
- 200 g de crème liquide entière
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 2 c. à soupe d'oignons frits déshydratés (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1413 kJ / 337 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Courgettes carbonara
35 Min
Penne à la crème de chou-fleur
1h
Penne aux dés de potiron et de jambon cru
20 min
Velouté de carotte au curcuma, pâtes aux lardons et champignons
55min
Risotto aux saucisses et aux petits pois
50min
Patoto petits pois jambon
30min
Coquillettes express
15min
Omelette brocoli-jambon
35 Min
Salade de pâtes aux carottes, pommes et noix
30min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20 min
Pâtes aux poireaux et champignons
35 Min
Spaetzles à l'alsacienne
40min