Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chou romanesco frais ou surgelé, en fleurettes
- 100 g de lardons fumés
- 1 c. à soupe d'huile de tournesol
- 200 g de pâtes sèches, type mafaldes
- 200 g de crème liquide entière
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 2 c. à soupe d'oignons frits déshydratés (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1413 kJ / 337 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Pâtes aux poireaux et champignons
35 dk
Pâtes de sarrasin, chou-fleur et bacon
30 Min
One pot orecchiettes, brocoli et amandes grillées
25 min
Fettucines aux carottes et crème au brie
30 Min
Courgettes carbonara
35 dk
Farfalle aux couleurs italiennes
30 Min
Saumon-épinard
25 min
Penne à la pancetta, brocoli et citron
45 dk
Emincé de dinde, haricots plats et chorizo
45 dk
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20 dk
Pâtes au jambon et haricots verts
40 dk
Spaghetti saumon-brocoli
45 dk