Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 gousse d'ail
- 30 g de beurre
-
500
g de cèpes frais, en morceaux
lub 500 g de cèpes surgelés, préalablement décongelés - 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 500 g de pâtes fraîches aux œufs, type pappardelle ou tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3108.5 kJ / 743.5 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Champignons farcis au gorgonzola
55min
Risotto aux cèpes
30 Min
Tagliatelle aux cèpes et huile de truffe
35 Min
Tagliatelle au pesto de pistaches et citron
20 Min
Tagliatelle aux cèpes
1 Std.
Ecrasé de pomme de terre à la truffe
30 Min
Involtini d'aubergine à la tomate
1 Std. 10 Min
Pappardelle au pesto de roquette et ricotta
1 Std.
Spaghetti all'amatriciana
25 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Vol-au-vent aux champignons
45 Min
Pâtes au gorgonzola
40 Min