
Wersje kompatybilne
Poulet à la crème, champignons et purée pomme-panais
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 600 g de panais coupés en morceaux
- 600 g de champignons de Paris frais coupés en deux
- le jus d'1/2 citron jaune
- 300 g de pommes coupées en morceaux
- 800 g de poulet coupé en morceaux (2 cm)
- 4 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 7 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 7 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 526.3 kcal / 2174 kJ
- Białko
- 59 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 490.3 mg