Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g de comté, coupé en morceaux (3 cm)
lub 120 g de beaufort, coupé en morceaux (3 cm) - 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de beurre, pour les ramequins
- 320 g de petits pois frais
- 2 œufs
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 282 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flans de courge au gorgonzola et aux noix
1 Std. 5 Min
Brandade de chou vert aux deux poissons
1u.
Feuilleté de poireau au camembert
55min
Tartelettes aux noisettes et champignons
1h 30 min
Flans vapeur aux épinards
40min
Soufflé au poivron et coulis assorti
2u.
Tartelette aux carottes et haricots verts
1h 40min
Boulettes d'asperges au gruyère, dip de carotte cumin-sésame
1h 15min
Petit flan de chou-fleur aux saint-nectaire et curry
1u.
Galettes de pommes de terre farcies aux champignons
1u.
Oignon farci croustillant
55min
Feuilleté d'endives sautées au balsamique
1 Std. 5 Min