Flan de petits pois et sauce au fromage

Flan de petits pois et sauce au fromage

3.9 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 120 g de comté coupé en morceaux (3 cm)
    120 g de beaufort, coupé en morceaux (3 cm)
  • 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de beurre pour les ramequins
  • 320 g de petits pois frais
  • 2 œufs
  • 500 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 241 kcal / 1009 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 282 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...