Gaufres parmesan-basilic, tomate et mozzarella

Gaufres parmesan-basilic, tomate et mozzarella

4.7 64 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 pièces

Składniki

  • 80 g de parmesan coupé en morceaux
  • 15 feuilles de basilic frais
  • 250 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 2 œufs
  • 360 g de lait entier
  • 40 g d'huile d'olive
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • beurre (opcjonalnie) pour le gaufrier
  • 3 tomates coupées en fines rondelles
  • 2 boules de mozzarella de bufflonne (250 g env.), coupées en fines lamelles
  • 30 g de roquette

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 223.6 kcal / 935.5 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 18.2 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...