Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pomodori tondi, maturi (700 g circa)
- sale q.b.
- 200 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min.
Zucchine ripiene
1h 10 min.
Tartine tonno e ceci
30min
Involtini di prosciutto
35min
Verdure ripiene
1h 20min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min.
Pomodori ripieni di ricotta e feta
50 min.
Pomodori gratinati
1h 10 min.
Uova ripiene
40 min.
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
25 min.
Peperoni alla piemontese
55 min.
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min.