![Pomodori ripieni al tonno Pomodori ripieni al tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9D65058B-C34C-4204-BBC5-8D171718BDA4/Derivates/6359DBDF-58B5-44A0-83D8-2004DA0688BF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pomodori tondi, maturi (700 g circa)
- sale q.b.
- 200 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pizzette di melanzane
40min
Parmigiana di melanzane
2 Std.
Pomodori ripieni di ricotta e feta
50min
Finocchi alla valdostana
40min
Uova ripiene di prosciutto
15 min
Involtini di prosciutto
35min
Pomodori gratinati
1 Std. 10 Min
Peperoni alla piemontese
55 Min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
25 menit
Melanzane alla pizzaiola
1 Std. 10 Min
Uova ripiene
40min