Purè di zucca e patate

Purè di zucca e patate

4.5 43 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di bacon affumicato
    10 fette
  • di scalogno a pezzi
    60 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di burro
    15 g
  • di patate a pasta farinosa pelate e a dadini (1 cm circa)
    700 g
  • di polpa di zucca a dadini (1 cm circa)
    200 g
  • di brodo vegetale
    140 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di timo fresco le foglioline lavate + q.b.
    1 rametto
  • di zenzero secco macinato
    ½ cucchiaino
  • di cannella in polvere
    ¼ di cucchiaino
  • di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • di panna acida (crème fraîche)
    60 g
  • di burro a pezzi
    30 g
  • di sciroppo di acero (opcjonalnie)
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 646 kcal / 2703 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...