![Pisarei e faśö Pisarei e faśö](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/313B0B70-144C-4F39-BDB7-DC2FE85BBF2F/Derivates/8ae107fc-5c6d-46ff-b370-9551f7b07586.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pisarei
- 200 g di latte intero
- 100 g di pangrattato
- 1 uovo
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 pizzico di sale
Faśö
- 30 di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pancetta affumicata
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di carota a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di pomodori pelati
- 250 g di fagioli borlotti in scatola (peso del prodotto già sgocciolato)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Polpette milanesi (Mondeghili)
55 min
Testaroli di farro alle noci
45 min
Polenta
1 Std.
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Polenta e bruscitti
2 Std. 20 Min
Sciatt
1 Std.
Taroz
1 Std.
Cassoeula
1h 25min
Polenta taragna
1 Std. 15 Min
Risotto alla monzese
35 min
Pizzoccheri
50 min