Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pisarei
- 200 g di latte intero
- 100 g di pangrattato
- 1 uovo
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 pizzico di sale
Faśö
- 30 di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pancetta affumicata
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di carota a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di pomodori pelati
- 250 g di fagioli borlotti in scatola (peso del prodotto già sgocciolato)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1h 15min
Cassoeula
1 Std. 25 Min
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15min
Risotto alla monzese
35 Min
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30 min
Taroz
1 Std.
Sciatt
1 Std.
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Crespelle alla valdostana
2h
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 Min
Pizzoccheri
50 Min
Polenta taragna
1h 15min