Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de pancetta, en lamelles
- 100 g de vin blanc sec
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- 1500 g d'eau
- 300 g de fleurettes de brocoli
- 400 g de pâtes sèches, type penne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1740 kJ / 416 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Riz aux courgettes, guacamole et tortillas
35min
Pâtes à la feta, tomates et olives
25min
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35min
Pâtes aux poireaux et champignons
35min
One pot pasta à la courge, lardons et noisettes
45 min
One pot pasta brocolis-amandes
50min
Pâtes aux courgettes, basilic et parmesan
40min
Fettucines aux carottes et crème au brie
30min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20min
Chaud-froid de spaghetti aux tomates cerise
35min
Spaghetti saumon-brocoli
45 min
Orecchiette, courgettes, tomates et pois chiches
40min