Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 16 tranches de pain
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- ½ piment en saumure
- 4 avocats bien mûrs
- le jus d'un citron jaune
- 100 g de tomates, coupées en dés
- 200 g de feta, coupée en dés
- 16 feuilles de menthe fraîche
- poivre fraîchement moulu, à discrétion
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1718 kJ / 411 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade caesar à la fourme
50 dk
Tartines aux comté, parmesan, lardons et roquette
25 min
Salade de tomates au pesto de roquette
20 dk
Cocktail 'un été à la campagne...'
10 Min
Croque-monsieur chèvre et pesto de basilic
35 dk
Salade de tomates, crème au basilic
25 min
Tartines à l'avocat, œuf mollet et mozarella
20 dk
Tomates farcies au thon
35 dk
Avocado toasts, citron et tomates
10 Min
Tartines gratinées de feta à la tomate
1sa
Tarte feuilletée soleil à la provençale
2h
Bruschettas jambon fumé, tomate et basilic
15 Min