Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 150 g di burro freddo, a pezzi
- 1 tuorlo d'uovo
- 100 g di acqua molto fredda
Ripieno
-
200
g di Gouda a pezzi
lub 200 g di Emmental a pezzi - 150 g di prosciutto cotto a cubetti
- 200 g di panna molto densa (circa 48% grassi)
- 4 uova
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 400 g di porro a rondelle sottili (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 81 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1 godz. 20 min
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min
Quiche di spinaci e speck
2小时
Quiche ai finocchi e porri
1小时 10 分钟
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1小时 30 分钟
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Quiche di salmone e porri
1h 25min
Torta salata agli spinaci
1小时 30 分钟
Torta salata al tonno e ciliegini
1小时 30 分钟
Torta salata ai porri e cumino nero
1 godz. 20 min