![Quiche porri e prosciutto Quiche porri e prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D319A7B8-9F3C-4DC5-93EC-F23BABF5651A/Derivates/AB7A0D99-29EE-4981-A419-1007A7C40A82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 150 g di burro freddo, a pezzi
- 1 tuorlo d'uovo
- 100 g di acqua molto fredda
Ripieno
-
200
g di Gouda a pezzi
lub 200 g di Emmental a pezzi - 150 g di prosciutto cotto a cubetti
- 200 g di panna molto densa (circa 48% grassi)
- 4 uova
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 400 g di porro a rondelle sottili (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 81 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di patate e cipolle
55 min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1h 10min
Quiche broccoli e pesto
1h 10min
Quiche di salmone e porri
1h 25min
Torta salata ai porri e cumino nero
1 Std. 20 Min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 godz.
Torta salata piselli e primo sale
2 Std. 15 Min
Quiche di spinaci e speck
2 godz.
Torta salata agli spinaci
1 godz. 30 min
Torta salata tricolore
1 Std. 20 Min