Quiche porri e prosciutto
TM5 TM6

Quiche porri e prosciutto

4.2 (51 ocen)

Składniki

Impasto

  • 300 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 150 g di burro freddo, a pezzi
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 100 g di acqua molto fredda

Ripieno

  • 200 g di Gouda a pezzi
    lub 200 g di Emmental a pezzi
  • 150 g di prosciutto cotto a cubetti
  • 200 g di panna molto densa (circa 48% grassi)
  • 4 uova
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Terminare la preparazione

  • 400 g di porro a rondelle sottili (5 mm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
4728 kJ / 1130 kcal
Białko
37.2 g
Węglowodany
63.1 g
Tłuszcz
81 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy