Wersje kompatybilne
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate e castagne
- 700 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 800 g di patate a fette
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di farina di castagne
- 1 uovo
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Sugo di porri e speck
- 30 g di burro morbido
- 200 g di porri, la parte bianca, a rondelle
- 150 g di latte intero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 150 g di speck a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2699.9 kJ / 645 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 97.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Penne integrali con fonduta di porri
50min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10 min
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1 Std. 30 Min
Polenta
1h
Risotto timo e toma
35 Min
Gnocchi di sedano rapa con Castelmagno
45min
Risotto alla valdostana
35 Min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Risotto pere e Taleggio
40 min
Salsa tonnata
20 min