![Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0AFBF50F-CF53-4D3D-913C-20D2C7A1C689/Derivates/200cb7c5-7396-4e6c-87af-2424f0222979.jpg)
Wersje kompatybilne
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate e castagne
- 700 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 800 g di patate a fette
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di farina di castagne
- 1 uovo
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Sugo di porri e speck
- 30 g di burro morbido
- 200 g di porri, la parte bianca, a rondelle
- 150 g di latte intero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 150 g di speck a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2699.9 kJ / 645 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 97.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1h 15min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 min
Tagliatelle di castagne al pesto di noci (senza glutine)
1h 20min
Vellutata di porri
40 min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40 min
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55min
Spatzle alla barbabietola
30 min
Pesto di ricotta e noci
10min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Budino alla menta
2 godz. 45 min
Risotto ai porri e burrata
35 min
Salsa verde "Bagnet"
15 min