![Minestra di castagne Minestra di castagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/205E28B6-CA95-4835-8950-384906C26ED1/Derivates/7c1774d5-97a4-44d2-938d-f0c94446bfbc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 300 g di castagne secche sbucciate, ammollate per 8-12 ore
- 2 cucchiaini di sale
- 150 g di latte
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di riso Carnaroli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1965.7 kJ / 469.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 105.3 mg
Alternatywne przepisy
Polenta al formaggio
1h
Polenta concia alla valdostana
1 godz. 40 min
Risotto timo e toma
35 Min
Martin sec al Barolo
4h 30 min
Polenta e bruscitti
2 Std. 20 Min
Minestra di semolino
30min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Panissa vercellese
35 Min
Zabaione all'anice
15min
Polenta con fonduta di formaggi
1u. 15min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 Min