Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 300 g di castagne secche sbucciate, ammollate per 8-12 ore
- 2 cucchiaini di sale
- 150 g di latte
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di riso Carnaroli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1965.7 kJ / 469.5 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 105.3 mg
Alternatywne przepisy
Semolino dolce
1 Std.
Paste di meliga (paste ad'melia)
40 Min
Crema di Cogne
15min
Cocotte persi pien
1 Std.
Pere al vino rosso
3小时 20 分钟
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Zabaione
15min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Budino di semolino
3 Std. 5 Min
Budino di zucca e arancia
1h 35min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Polenta al formaggio
1 Std.