Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa avocado e yogurt
- 2 fili di erba cipollina fresca a pezzi
- 10 g di cipollotto a pezzi
- 100 g di polpa di avocado maturo a pezzi
- 125 g di yogurt bianco naturale
- ½ cucchiaio di succo di lime, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di Tabasco
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Gamberoni
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- 10 g di brandy
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Salmone con salsa bernese e asparagi
50 Min
Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante
1h
Insalata di scampi esotica in vasetto
30 Min
Mazzancolle in crosta con salsa agrodolce
40 Min
Polpo su farinata di ceci
5h
Canapè integrali con spuma al salmone e uova di quaglia
3h 35min
Gamberoni zafferano e arancia
30 Min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 Min
Tartare al tonno e avocado
1 Std. 15 Min
Blinis con salmone
1h
Tartare al salmone
1h