![Polpettone di lenticchie (vegan) Polpettone di lenticchie (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/461441FC-FC13-4DF9-AF6C-A3ACD8F7BE50/Derivates/E65CFCD6-750A-46E7-8509-9AB2664DE1AB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di riso integrale
- 30 g di semi di lino
- 1500 g di acqua
- 300 g di lenticchie rosse, secche
- olio di semi di girasole q.b.
- 300 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 50 g di salsa di senape dolce
- 40 g di ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 644 kJ / 154 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes (vegan)
1 Std.
Erbazzone (vegan)
2 Std. 20 Min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1 Std. 30 Min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 Std.
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20 Min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1 Std. 20 Min
Falafel di lenticchie
12h 30min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45 Min
Besciamella (vegan)
15 Min
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35 min
Polpette di fagioli e rosmarino
20 Min