Polpettone di lenticchie (vegan)

Polpettone di lenticchie (vegan)

3.6 87 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
15 fette

Składniki

  • di riso integrale
    170 g
  • di semi di lino
    30 g
  • di acqua
    1500 g
  • di lenticchie rosse, secche
    300 g
  • olio di semi di girasole q.b.
  • di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
    300 g
  • di peperone rosso pulito e a pezzi (1-2 cm)
    150 g
  • di cipolla a pezzi
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di paprika dolce
    1 cucchiaino
  • di curry in polvere
    1 cucchiaino
  • di salsa di senape dolce
    50 g
  • di ketchup
    40 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 154 kcal / 644 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...