Vellutata fredda d'estate

Vellutata fredda d'estate

4.1 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
    3 foglie
  • di cipollotti a pezzi
    50 g
    50 g di scalogno, a pezzi
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di carota pelate e a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di fagiolini verdi freschi puliti e a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di sedano a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di zucchine a pezzi (2-3 cm)
    200 g
  • di bietole (opcjonalnie) le foglie pulite
    50 g
  • di concentrato di pomodoro
    1 cucchiaio raso
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di acqua
    400 g
  • erba cipollina fresca tritata, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 100 kcal / 418 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...