Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cetriolo, pelato e a pezzi (2-3 cm) + q.b.
- 1 avocado maturo, la polpa a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno (opcjonalnie)
- 200 g di acqua
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 2 pizzichi di cumino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- semi di chia, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 280 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cipolle e timo
1h
Vellutata fredda di zucchine e menta
1h 30 min.
Crema di cetrioli con spiedini di gamberi
35min
Emulsione di patate e sedano rapa con sfilacci di cavallo (di Sebastiano Rovida)
35min
Crema di zucchine e anacardi raw
20 min.
Crema di asparagi e curcuma
35min
Crema fredda di barbabietole e yogurt
15 min
Gazpacho finocchio e mela
15 min
Vellutata di valeriana e contorno di broccoli con salsa alle olive
45 min.
Crema di panzanella
40 min.
Gazpacho di carote
10 min.
Condimento avocado e basilico
20 min.