![Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/257838.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cetriolo, pelato e a pezzi (2-3 cm) + q.b.
- 1 avocado maturo, la polpa a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno (opcjonalnie)
- 200 g di acqua
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 2 pizzichi di cumino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- semi di chia, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 280 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata fredda di pomodoro e yogurt greco
45 min
Gazpacho di carote
10 min
Gazpacho feta e cetrioli
1 godz. 10 min
Gazpacho finocchio e mela
15 Min
Vellutata fredda peperone, melanzana e curry
2h
Hummus di barbabietole
25min
Crema di cetrioli con spiedini di gamberi
35min
Vellutata fredda di zucchine e menta
1 godz. 30 min
Mousse di carote e sedano
40min
Condimento avocado e basilico
20min
Salsa al sedano (vegan)
15 Min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h