Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri a rondelle
- 250 g di bulbi di finocchio affettati sottilmente
- 500 g di acqua
- 30 g di burro
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 250 g di ricotta
- 30 g di pecorino grattugiato
- 1 uovo
- 1 pasta brisée pronta, rotolo rotondo (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 761.5 kJ / 182 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 110.6 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10 min
Torta salata piselli e primo sale
2 Std. 15 Min
Quiche broccoli e pesto
1h 10 min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1h 30min
Quiche asparagi e bacon
1 godz. 45 min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40min
Quiche radicchio e bietole
1h 15 min