Polpette di avocado e lenticchie con salsa acida

Polpette di avocado e lenticchie con salsa acida

4.0 91 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Polpette di avocado e lenticchie
  • di lenticchie rosse, secche
    150 g
  • di acqua
    750 g
  • di mandorle pelate
    70 g
  • uova
    3
  • di polpa di avocado maturo a pezzi (3 cm)
    200 g
  • di pangrattato
    120 g
  • di fiocchi di avena
    30 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di curry in polvere
    ½ cucchiaino
  • olio per frittura q.b.
Salsa acida
  • di maionese
    60 g
  • di Quark (formaggio cremoso)
    100 g
    100 g di formaggio fresco spalmabile
  • di panna acida (10% di grassi)
    100 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di zucchero
    ¼ di cucchiaino
  • di succo di limone, spremuto fresco
    1 cucchiaio
  • di erba cipollina fresca sminuzzata
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 667 kcal / 2791 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 13.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...