Torta salata di grano saraceno con porri (senza glutine)

4.6 36 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • 80 g di grano saraceno
  • 170 g di farina senza glutine
  • 100 g di burro freddo a pezzi
  • 110 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 600 g di porri a rondelle
  • 500 g di acqua
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 50 g di panna da cucina
  • 1 uovo

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 308.5 kcal / 1290.8 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 33.2 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 250.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...