Wersje kompatybilne
Torta salata di grano saraceno con porri (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 80 g di grano saraceno
- 170 g di farina senza glutine
- 100 g di burro freddo a pezzi
- 110 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 600 g di porri a rondelle
- 500 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 50 g di panna da cucina
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1260.4 kJ / 301.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 60.5 g
Alternatywne przepisy
Crêpes di grano saraceno al salmone con fonduta di porri (senza glutine)
2h 30min
Pasta brisèe (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Quiche ai finocchi e porri
1sa 10 dk
Torta pasqualina (senza glutine)
2 Std.
Parmigiana di finocchi (vegan)
1h 25min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Lasagne primaverili (senza glutine)
3h 15min
Tarte Tatin di mele (senza glutine)
1h 25min
Quiche di salmone e porri
1h 25min
Torta salata agli spinaci
1h 30min
Torta di carote con farina di riso
1 godz.
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min