![Torta salata di grano saraceno con porri (senza glutine) Torta salata di grano saraceno con porri (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5f3a1c8ed5d92bcd294c3e719e59d159/Derivates/e86726252ee242fc328a556a40d6783912eaed7a.jpg)
Wersje kompatybilne
Torta salata di grano saraceno con porri (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 80 g di grano saraceno
- 170 g di farina senza glutine
- 100 g di burro freddo a pezzi
- 110 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 600 g di porri a rondelle
- 500 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 50 g di panna da cucina
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1260.4 kJ / 301.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 60.5 g
Alternatywne przepisy
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Lasagne primaverili (senza glutine)
3 Std. 15 Min
Crêpes di grano saraceno al salmone con fonduta di porri (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Muffin di pane al mais e formaggio (senza glutine)
45 Min
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2 Std. 30 Min
Torta salata di bietole
1 Std.
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1 Std.
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 Min
Quiche broccoli e pesto
1 godz. 10 min
Pasta brisèe (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min