Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di cardi puliti a pezzi
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (1x1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 605.5 kJ / 144.8 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca
30min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Cardi gratinati
40min
Insalata russa di rape rosse e maionese allo zenzero
40min
Zuppa di rape
40min
Vellutata di porri e radicchio
55min
Vellutata di carciofi e taleggio
55min
Composta di mele e castagne
30min
Vellutata di topinambur e salvia
50min
Purè di topinambur e cioccolato bianco
50min
Soufflè ai cardi al vapore
1h 20min
Crema di topinambur e tartufo
55min