![Patate dolci ripiene (vegan) Patate dolci ripiene (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7847F9F1-16AB-485B-AAC4-FFFD37D62C8A/Derivates/92ad1aa0-3de4-41c1-be93-5662c9607307.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Patate dolci ripiene
- 50 g di sedano a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di cipolla a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 200 g di lenticchie in scatola, scolate
- 100 g di brodo vegetale
- 2 patate americane dolci
- formaggio vegano in scaglie q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di tempeh
30 Min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 Min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1 Std. 30 Min
Hummus di fagioli e yogurt
15 Min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35 min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55 Min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1 Std.
Tofu in crosta di sesamo
20 Min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 Std.
Polpette di avocado e lenticchie con salsa acida
1 Std. 30 Min
Hummus di avocado (senza lattosio)
20 Min
Lenticchie all'indiana
35 min