Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a cubetti (2x2 cm)
- 300 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 60 g di cipolla a pezzi
- 100 - 120 g di burro a pezzi
- 200 g di formaggio tipo Casera a tocchetti
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2028.4 kJ / 484.8 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1.2 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1sa 15 dk
Crema per pandoro
10 Min
Risotto alla monzese
35 dk
Pisarei e faśö
35 dk
Sciatt
1sa
Risotto timo e toma
35 dk
Polenta e bruscitti
2 Std. 20 Min
Risotto alla valdostana
35 dk
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 dk
Risotto pere e Castelmagno
35 dk
Pizzoccheri
50 dk
Polenta taragna
1sa 15 dk