Tagliatelle aux crevettes et aux tomates séchées

Tagliatelle aux crevettes et aux tomates séchées

4.7 767 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 80 g d'échalotes
  • 1 gousse d'ail
  • 80 g de tomates séchées à l'huile
  • 100 g de vin blanc
  • 400 g de crevettes cuites, décortiquées (environ 800 g non décortiquées)
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 1200 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 350 g de pâtes sèches aux œufs, type tagliatelle
  • quelques feuilles de coriandre fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 500.5 mg
Białko 30.8 g
Kalorie 2160.5 kJ / 511.3 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 67.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...