Poulet aux oignons, olives et poivron, riz vapeur

Poulet aux oignons, olives et poivron, riz vapeur

4.7 327 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 1100 g d'eau
  • ½ c. à café de sel et 1-2 pincées
  • 200 g de riz basmati
  • 400 g de filets de poulet, sans peau coupés en morceaux (2-3 cm)
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu
  • 250 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe de concentré de tomate
  • 1 c. à café de paprika en poudre
  • ½ c. à café de cumin en poudre
  • 180 g de poivron rouge coupé en morceaux
  • 60 g d'olives vertes dénoyautées
  • ½ cube de bouillon de poule
    1 c. à café de fond de volaille maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 403.3 kcal / 1687.5 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 1012.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...