Wersje kompatybilne
Œufs cocotte au saumon, lardons et mascarpone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de mascarpone
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ botte de ciboulette fraîche, ciselée
- 500 g d'eau
- 4 œufs
- 50 g de lardons fumés
- 60 g de saumon fumé
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1251 kJ / 295 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Œuf poché sauce poulette
35min
Cabillaud et speck, purée de chou-fleur
40min
Poulet au speck, mozzarella et tomates
35min
Œuf cocotte aux champignons et oignons
30min
Œufs cocotte à la florentine
50min
Œufs cocotte à l'estragon, bacon et noisettes
25 Min
Minisoufflé au camembert
35min
Œuf cocotte aux champignons et lardons, purée de carotte
1 Std. 15 Min
Tartare de canard aux noix et aux figues
1h 45min
Crémeux de petit pois et crumble de parmesan
1 Std. 20 Min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 Min
Tartines aux comté, parmesan, lardons et roquette
25 Min