Wersje kompatybilne
Œufs cocotte au saumon, lardons et mascarpone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de mascarpone
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ botte de ciboulette fraîche, ciselée
- 500 g d'eau
- 4 œufs
- 50 g de lardons fumés
- 60 g de saumon fumé
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1251 kJ / 295 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40min
Œufs pochés aux épinards crémeux
1 Std. 20 Min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25min
Tartines aux comté, parmesan, lardons et roquette
25min
Œufs cocotte à l'estragon, bacon et noisettes
25min
Œufs cocotte aux petits pois, asperges et jambon
35min
Œufs cocotte à la mimolette et aux champignons
35min
Minisoufflé au camembert
35min
Œufs cocotte aux cèpes
35min
Œuf cocotte aux champignons et lardons, purée de carotte
1h 15min
Œuf cocotte aux champignons et oignons
30min
Poulet au speck, mozzarella et tomates
35min