Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g d'eau
- 200 g de riz
- 7 graines de cardamome
- 5 g de gingembre frais
- 5 g de quatre-épices
- ½ cube de bouillon de volaille
- 25 g de sauce de soja
- 15 g d'huile d'olive, et 2 c. à soupe pour le riz
- 600 g d'échine de porc, désossée et coupée en petits cubes
- 80 g de sucre en poudre
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 2 c. à soupe de persil plat frais, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3099 kJ / 740 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Porc au caramel
45 min
Sauté de porc au curry
1h
Bœuf carottes vietnamien
1 godz. 20 min
Porc aigre-doux à la purée
40 min
Colombo de porc
1 godz. 20 min
Porc aigre-doux
45 min
Porc au sucre
45 min
Poitrine de porc à la sauce de soja
40 min
Sauté de porc aigre-doux
1h
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50 min
Bœuf aux cacahuètes
25 min
Rougail saucisse
50 min