Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau froide
- 1 c. à café de paprika doux
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 100 g de chorizo, coupé en morceaux
- 100 g de fromage frais, type Philadelphia
- 6 tomates mûres de différentes couleurs
- 20 g d'huile d'olive
- 10 feuilles de basilic frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1404.8 kJ / 337.8 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 501 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte poivron-chèvre
1h 35 min
Gratin de chou-fleur et chorizo
1h
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1h 30min
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50min
Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon
1h 10min
Quiche aux poivrons et chorizo
1h 10min
Tatin de tomates cerise au chorizo
1h 15 min
Ratatouille au chorizo
35 Min
Flan poivron-chorizo-chèvre
45min
Tarte Tatin de tomates
1h
Minicakes chorizo-feta
35 Min
Cake chorizo-courgette
45min