Quiche aux poireaux et reblochon

Quiche aux poireaux et reblochon

4.7 404 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

  • 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 95 g de beurre froid froid, coupé en morceaux et un peu beurrer
  • 50 g d'eau froide
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g de poireaux coupés en tronçons
  • 2 œufs
  • 120 g de lait
  • 120 g de crème fraîche épaisse
  • 1 jaune d'œuf
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ reblochon coupé en lamelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 344.8 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 1901.5 kJ / 458.3 kcal
Tłuszcz 33.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 21.8 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...