Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 150 g de chorizo doux , coupé en morceaux
- 130 g de feta, émiettée
- 160 g de lait
- 30 g d'huile de tournesol
- 3 œufs
- 180 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 2 pincées d'origan déshydraté
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1242.4 kJ / 328.5 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 523.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake pesto et tomates séchées
40min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Minicakes chorizo-ciboulette
1 Std.
Petits cakes courgette-chorizo
1 godz. 5 min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 min
Cake chorizo-courgette
45min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Minicannelés au chorizo
12h
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min
Cannelés au jambon
13 godz.