Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
12
biscuits à la cuillère, coupés en deux
lub 12 biscuits roses de Reims, coupés en deux - 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
-
20
g de jus de citron
lub 20 g de limoncello -
250
g d'abricots frais, dénoyautés, détaillés en cubes (1-2 cm)
lub 250 g d'abricots surgelés, détaillés en cubes (1-2 cm) - 200 g de yaourt à la vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 704.7 kJ / 167.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 36.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au lait et coulis d’abricots à la fleur d’oranger
1h
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45min
Crèmes aux framboises
4h 25min
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20min
Tiramisu aux abricots et au miel
4 Std. 40 Min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Pannacotta façon cappuccino
4h 30 min
Pannacotta aux myrtilles
4h 30 min
Tiramisu aux framboises
3h 20min
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25 min.