Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g d'échalotes
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g d'arêtes et de parures de poisson (voir "Conseil(s)")
- 1 bouquet garni
- 600 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 1497 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 24 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras sous-vide
72h
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Salade de raie
1 godz. 45 min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1h 5min
Fumet de poisson
2 godz. 10 min
Fumet de crustacés
25 min
Sauce américaine
55 min
Bisque de crevettes
30 min
Sauce dieppoise
35 min
Raie aux câpres
45 min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min