Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g d'échalotes
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g d'arêtes et de parures de poisson (voir "Conseil(s)")
- 1 bouquet garni
- 600 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 1497 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 24 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fumet de crustacés
25min
Fumet de poisson
2j 10 menit
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1h 5min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1hod. 30min
Maquereaux au vin blanc
3j 30 menit
Entrée : saumon en gravelax et blinis au sarrasin
48h
Raie aux câpres
45min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min
Saumon gravlax
60h 30min
Bisque de crevettes
30min
Lotte vapeur façon tajine
1u. 45min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min