Fumet de crustacés

Fumet de crustacés

4.8 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
700 g

Składniki

  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 30 g d'échalotes
  • 50 g de carotte coupée en tronçons
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 150 g de crevettes crues, décortiquées les têtes seulement
    150 g de crevettes cuites, décortiquées, les têtes seulement
  • 150 g de langoustines crues, décortiquées, les têtes seulement
    150 g de langoustines, cuites, décortiquées, les têtes seulement
  • 1 bouquet garni
  • 600 g d'eau
  • 100 g de vin blanc sec
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 700 g

Kalorie 366 kcal / 1508 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 1210 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...