Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 gousses d'ail
- 1 piment, épépiné
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- 80 g d'huile d'olive
- 40 g de vinaigre de vin rouge
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 150 g
- Kalorie
- 3168 kJ / 769 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 81 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1570 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Pesto de roquette, pistache et safran
15min
Pesto coriandre-chèvre
10 min
Guacamole
5 min
Emulsion verte, végétaux en suspension, olive-citron-cacahuètes (Sébastien Richard)
1h
Côte de bœuf, sauce chimichurri, pommes en éventail
1h 25min
Soupe Tom Kha Kai au poulet
40min
Vittello tonnato
4h 20min
Sauce pour salade César
10 min
Pesto au basilic
10 min
Sauce vierge
10 min
Sauce tartare
10 min