Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 80 g d'échalotes
- 1 c. à soupe de pâte de curry
- 15 g d'huile d'olive
- 100 g de vin blanc sec
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 20 g de beurre
- 30 g de farine de blé
- 100 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 836.2 kJ / 200.2 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 233.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandade de morue et persillade
50min
Crème de fruits de mer et tagliatelle de légumes
1 Std.
Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma
55 min
Nage de crustacés au champagne
1 godz. 5 min
Lasagne de poireau aux moules
1 Std. 10 Min
Tajine de crevettes, moules et noix de saint-jacques
1 godz. 5 min
Cassoulet de la mer
50min
Gratin de poissons à la choucroute
40min
Fonds d'artichaut aux fruits de mer
50min
Lasagne aux fruits de mer
1 Std.
Bisque de crevettes
30min
Quiche aux fruits de mer, ail et persil
1h 45min