Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 80 g d'échalotes
- 1 c. à soupe de pâte de curry
- 15 g d'huile d'olive
- 100 g de vin blanc sec
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 20 g de beurre
- 30 g de farine de blé
- 100 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 836.2 kJ / 200.2 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 233.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5óra 30p
Quiche aux fruits de mer, ail et persil
1 Std. 45 Min
Lasagne aux fruits de mer
1sa
Velouté de moules au safran
40 dk
Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma
55 dk
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 Min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Seiche sauce au vin rouge
1h 5min
Vol-au-vent aux coquillages
1h 5min
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50 dk
Lasagne de poireau aux moules
1sa 10 dk
Tajine de crevettes, moules et noix de saint-jacques
1h 5min