
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan coupé en morceaux
- 50 g d'emmental coupé en morceaux
- 800 g de salsifis
- 650 g d'eau
- 200 g de blancs de poireau coupés en tronçons
- 40 g de beurre
- 40 g de farine de blé
- 600 g de lait
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 283.8 kcal / 1186.5 kJ
- Białko
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Błonnik
- 4.5 g