Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 50 g d'emmental, coupé en morceaux
- 800 g de salsifis
- 650 g d'eau
- 200 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 40 g de beurre
- 40 g de farine de blé
- 600 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186.5 kJ / 283.8 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs au nid à la purée de chou-fleur
50 dk
Gratin de coquillettes au poireau
45 dk
Nids de spaghetti
1sa
Parmentier gratiné de moules et chou-fleur
1 godz. 30 min
Pâtes à la stracciatella et aux lardons
1 Std. 5 Min
Chou-fleur en soufflé
55 dk
Gratin de comté façon pudding
45 dk
Lasagne de chou-fleur et épinards
1 godz. 45 min
Lasagnes à la béchamel au camembert
1sa
Penne à la crème de chou-fleur
1sa
Endive au jambon et au gorgonzola
50 dk
Tartiflette aux courgettes
55 dk