Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'échalotes
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de vin blanc
- 800 g de noix de pétoncle, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 765.5 kJ / 182.2 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 204.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettes à la vanille
25 min
Poisson vapeur au gingembre
40min
Poulet à la vanille
1 Std. 45 Min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz (Métrique)
45min
Minibrochettes de pétoncles au beurre d'orange
45min
Ragout de poisson à la farine de manioc (Muzongué avec musseque)
3 Std. 45 Min
Salade de rouget
1 Std. 30 Min
Sot-l'y-laisse aux quatre-épices
1 Std.
Saumon aux herbes et citron Sous vide
1 Std. 40 Min
Seiche sauce au vin rouge
1 godz. 5 min
Cabillaud au soja et au gingembre
40min
Joues de porc aux épices
13 godz. 40 min