
Wersje kompatybilne
Tartare saumon-saint-jacques et sauce aux herbes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de saumon frais détaillé en morceaux (1-2 cm)
- 150 g de noix de saint-jacques coupées en morceaux (1-2 cm)
- 15 g de graines de sésame
- 100 g d'oignon coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 3 brins d'aneth frais équeutés
- 3 brins de coriandre fraîche équeutés
- 3 brins d'estragon frais équeutés
- 3 branches de menthe fraîche effeuillées
- le jus d'1/2 citron jaune
- 1 c. à soupe de vinaigre de cidre
- 25 g d'eau
- 1 c. à soupe de moutarde
- 100 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 358.3 kcal / 1483.3 kJ
- Białko
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 170.5 mg