Koncentrat bulionu warzywnego
TM6 TM5

Koncentrat bulionu warzywnego

5.0 ( 8.0K ocen )

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 150 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g grzybów, świeżych
    lub 50 g grzybów, mrożonych uprzednio rozmrożonych
  • 1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
  • 6 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej
  • 120 g soli gruboziarnistej
    lub 120 g soli, drobnej
  • 30 g białego wina, wytrawnego
    lub 30 g wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
101.5 kcal / 424.5 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
7319.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy