Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
400 g
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)50 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki150 g
-
ząbek czosnku1
-
grzybów, świeżych50 g
-
liść laurowy, suszony (opcjonalnie)1
-
mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście6 gałązek
-
natki pietruszki, świeżej4 gałązki
-
soli gruboziarnistej120 g
-
białego wina, wytrawnego30 g
-
oliwy z oliwek1 łyżka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
101.5 kcal /
424.5 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
7319.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sól ziołowa
5 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Przyprawa do piernika
5 min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min