Koncentrat bulionu warzywnego

5.0 8.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
400 g

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 150 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g grzybów, świeżych
    50 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
  • 6 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej
  • 120 g soli gruboziarnistej
    120 g soli, drobnej
  • 30 g białego wina, wytrawnego
    30 g wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 7319.2 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 424.5 kJ / 101.5 kcal
Tłuszcz 4.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...