
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
- 200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 100 g pomidora pokrojonego na kawałki
- 150 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 1 ząbek czosnku
-
50
g grzybów, świeżych
lub 50 g grzybów, mrożonych uprzednio rozmrożonych - 1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
- 6 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
120
g soli gruboziarnistej
lub 120 g soli, drobnej -
30
g białego wina, wytrawnego
lub 30 g wody - 1 łyżka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 101.5 kcal / 424.5 kJ
- Białko
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 7319.2 mg