Buraczki na ciepło
TM5 TM6

Buraczki na ciepło

4.8 (3.6K ocen)

Składniki

  • 600 g wody
  • 500 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
  • 15 g masła
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 - 15 g cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 50 g kwaśnej śmietany
  • 5 - 10 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
519.8 kJ / 124.2 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
17.1 g
Tłuszcz
5.8 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Błonnik
3.6 g
Sód
255.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy