Urządzenia i Akcesoria
Buraczki na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody600 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki500 g
-
masła15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
cukru10 - 15 g
-
soli¼ łyżeczki
-
kwaśnej śmietany50 g
-
mąki pszennej5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
124.2 kcal /
519.8 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
255.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Ćwikła
50 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Kapusta gotowana
30 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Marchewka na ciepło
35 min
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min