![Buraczki na ciepło Buraczki na ciepło](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D5484D12-EF82-4D18-879E-DC4E78BA3C96/Derivates/14500DA5-ACB3-4F42-BBE7-2D4AD67CBFDC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 500 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
- 15 g masła
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 - 15 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 50 g kwaśnej śmietany
- 5 - 10 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 519.8 kJ / 124.2 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 255.2 mg
Alternatywne przepisy
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 Min
Marchewka na ciepło
35 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 Min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5min
Ćwikła
50 Min
Kapusta gotowana
30 Min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 Min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min