Urządzenia i Akcesoria
Buraczki na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
15 g masła
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 - 15 g cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
50 g kwaśnej śmietany
-
5 - 10 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
255.2 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
519.8 kJ /
124.2 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ćwikła
50 min
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min
Sałatka z buraków
2 godz. 10 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Marchewka na ciepło
35 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Kapusta gotowana
30 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min