Urządzenia i Akcesoria
Buraczki na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
15 g masła
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 - 15 g cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
50 g kwaśnej śmietany
-
5 - 10 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
255.2 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
519.8 kJ /
124.2 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Ćwikła
50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Kapusta gotowana
30 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka z pora
30 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Marchewka na ciepło
35 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min