Pikantna zupa dyniowa

Pikantna zupa dyniowa

4.3 1.5K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 50 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 750 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 500 g wody
  • 380 g mleczka kokosowego
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • sól do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 2.7 g
Kalorie 901 kJ / 215 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 19.45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...