Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 5 - 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 50 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 750 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 500 g wody
- 380 g mleczka kokosowego
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- sól, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 901 kJ / 215 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 19.45 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
40 Min