Urządzenia i Akcesoria
Pikantna zupa dyniowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego obranego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
5 - 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
50 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
750 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g wody
-
380 g mleczka kokosowego
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
sól do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.7 g
Kalorie
901 kJ /
215 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
19.45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orientalny krem z fasoli
30 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
40 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min