Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g di olio di oliva
- 100 - 150 g di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri), a pezzi (2 cm)
- 350 - 400 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate), a pezzi (2 cm)
-
50
g di verdure miste surgelate
lub 50 g di piselli surgelati - 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) -
½ - 1
cucchiaino di sale
lub ½ - 1 cucchiaio di salsa di soia - 60 - 80 g di pasta per minestra
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40 Min
Minestra di patate
50 dk
Zuppa di cereali e verdure
40 Min
Zuppa di verdure
30 Min
Minestrone di lenticchie e patate
45 dk
Minestra di cereali e verdure invernali
50 dk
Verdure miste insaporite per zuppe e stufati
25 Min
Minestra di piselli spezzati a Cottura Lenta con quenelle di caprino
4h 30min
Minestrone
45 dk
Minestra saporita di pasta e verdure
50 dk
Pasta con ragù di verdure
45 dk
Ragù di carne di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4 Std.