Urządzenia i Akcesoria
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g ryżu basmati
-
500 - 700 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
Cytrynowy sos zabajone
-
4 żółtka
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.9 g
Kalorie
1467.2 kJ /
350.7 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
1 godz.
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Omułki w białym winie
35 min