Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone

Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone

3.1 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 200 g ryżu basmati
  • 500 - 700 g zielonych szparagów
  • 40 g oliwy z oliwek, extra virgin
Cytrynowy sos zabajone
  • 4 żółtka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 403 kcal / 1685 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...