
Urządzenia i Akcesoria
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g ryżu basmati
-
500 - 700 g zielonych szparagów
-
40 g oliwy z oliwek, extra virgin
Cytrynowy sos zabajone
-
4 żółtka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403 kcal /
1685 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
1 godz.
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 godz.
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 godz.
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Sos holenderski
15 min