Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
TM6 TM5

Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone

3.0 ( 51 ocen )

Składniki

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 200 g ryżu basmati
  • 500 - 700 g zielonych szparagów
  • 40 g oliwy z oliwek extra virgin

Cytrynowy sos zabajone

  • 4 żółtka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
403 kcal / 1685 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy