Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porcji
Składniki
Zapiekanka makaronowa
-
100 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
850 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g makaronu, suchego kolanka
-
200 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
200 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę np. drobiowej lub z indyka
-
150 g zielonego groszku, świeżego150 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
Sos
-
30 g masła zimnego, pokrojonego na płatki
-
200 g mleka
-
1 łyżeczka soli
-
4 jajka
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
-
2 łyżki bułki tartej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.1 g
Kalorie
2060 kJ /
492 kcal
Tłuszcz
21.1 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIECINNIE PROSTE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Zapiekanka makaronowa z wiśniami
1 godz.
Kotleciki ryżowe
45 min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1 godz. 10 min
Makaron w sosie pomidorowo-ziołowym
50 min
Muffinki makaronowe
1 godz.
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Makaron w sosie pomidorowym
30 min