![Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/231618.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 3 - 4 liście szałwii, świeże
- 130 g mleka
- 630 g wody
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 szczypta soli
- 15 g oleju
- 400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
- masło, do smażenia
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 6049.1 kJ / 1444.8 kcal
- Białko
- 82.3 g
- Węglowodany
- 149.8 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Błonnik
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przystawka z melona i krewetek
30 Min
Pamoczka grodzieńska
5 Min
Portugalskie zielone jajka
50min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1 Std. 15 Min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 Std. 10 Min
Ananasowe paczuszki
1 Std.
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 Std. 10 Min
Gnocchi alla romana
2h
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 Std. 10 Min