Urządzenia i Akcesoria
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
3 - 4 liście szałwii, świeże
-
130 g mleka
-
630 g wody
-
150 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 szczypta soli
-
15 g oleju
-
400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
-
masło do smażenia
-
4 łyżki migdałów, w płatkach
-
8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
82.3 g
Kalorie
6049.1 kJ /
1444.8 kcal
Tłuszcz
65.5 g
Błonnik
17.7 g
Węglowodany
149.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Sorbet bazyliowy
10 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Deser makowy
26 godz. 45 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Omułki w białym winie
35 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.