Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera żółtego półtwardego (np. Gruyère, Emmentaler, Cheddar), pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do podania
-
50 g chleba, pokrojonego na 1-2 cm kawałki50 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na 1-2 cm kawałki
-
200 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
4 jajka
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
50 g cebuli dymki pokrojonej na kawaÅki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
700 g krojonych pomidorów, z puszki, pokrojonych na kawałki700 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
1 - 2 liście bazylii, świeże plus 5-6 do dekoracji
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
400 g warzyw mieszanych (np. papryki, cukinii, bakłażana), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17.6 g
Kalorie
1675.6 kJ /
400.5 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
8.3 g
Węglowodany
31.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 godz. 25 min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1 godz. 5 min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Barszcz z serem feta
40 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1 godz. 10 min
Zupa kalafiorowa
30 min